Aangezien dit reisverhaal als blog is opgebouwd leest u steeds de laatste aflevering eerst.
Wilt U alles in chronologische volgorde lezen dan kunt U in de kolom hiernaast op de afzonderlijke hoofdstukken klikken.



maandag 19 april 2010

de voorbereiding

Twee weken voor de paasvakantie enkele reisgidsen kopen. De gidsen van michelin zijn m'n toeverlaat bij het uitstippelen van de reizen. Aan de hand van de groene gids bepaal ik de interessante stops in onze bedevaart naar Paestum. De rode gids helpt me bij het uitkiezen van de hotels.

Gelukkig is er internet, via Agriturismo vind ik heel wat interessante overnachtingen aan schappelijke prijzen. Voor Frankrijk zowel Chateaux & Hôtels de France voor de vorstelijke ontvangst als Logis de France  voor charmante hotels aan democratische prijzen.

Een week voor het vertrek lukt het om op een zondag alle hotels te boeken. We besluiten om via Frankrijk door te rijden met een eerste stop in Lyon, dan door naar Turijn, Cinque terre, Assisi, Tivoli, Napels waar op vier dagen zullen blijven om daar de Vesuvius, Pompeï en Paestum te bezoeken om dan terug te keren over Bologna en Colmar.

Photobucket

Een totaal van ongeveer een 4150 km.
Op deze manier hoeven we maar 1 keer door Zwitserland, en kunnen we twee maal in Frankrijk overnachten, altijd een beetje thuis komen.

Het voordeel van dit met de wagen te doen is dat je het landschap, de cultuur en de gewoonten gaandeweg ziet veranderen. Bovendien heb je de mogelijkheid om verschillende bezienswaardigheden te bezoeken, en mag er al eens een hotel tegenvallen, je blijft er tenslotte maar één nacht. De mix van hotels maakt het mij ook mogelijk om de gemiddelde prijs op 50€ per man per nacht te houden, en er af en toe wel eens een verwenning tussen te stoppen.

Tegen de dinsdag zijn alle bevestigen van de hotels binnen en kunnen we gerust vertrekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten